Går du i tankarna att lägga ett nytt golv? Då kanske det även är dags att passa på att lägga in golvvärme. Det är otroligt skönt att ha golvvärme – speciellt på vintern när det kan vara väldigt kallt ute. Att gå upp tidigt på morgonen och gå in i badrummet med ett iskallt golv är ingen höjdare och något som de allra flesta gärna slipper.

Värmesystem

Ska du lägga golvvärme finns det ett par olika att välja mellan. Du kan välja el vilket passar bäst i små rum och vid små renoveringar. Har du ett stort rum där du vill ha golvvärme är det bättre att använda sig av vattenrör om möjligt – annars fungerar givetvis även el där. Det kan vara lite krångligt att lägga golvet själv, det är bättre att anlita experter som gör jobbet både snabbt och smidigt.

Fast ansluten golvvärme

Om du ska installera fast ansluten golvvärme måste det göras av ett registrerat elföretag med rätt certifiering. Skulle du ändå välja att göra det själv och någonting händer kommer inte försäkringen täcka eventuella skador som uppstår. Det är därför alltid bäst att anlita experter inom området som utför själva installationen åt dig.

Njut av kvalité

När du har golvvärme hemma, kommer det kännas varje dag som att du bor på ett hotell. Den känslan av att ha ett uppvärmt golv är svårslaget och det gör att det blir lite roligare att gå barfota. Det är med andra ord livskvalité som kanske inte riktigt så många tänker på. Se till att investera för dig själv. Det gör din vinter lite varmare, och under sommaren är det bara att stänga av om det blir för varmt!

Dennis Strömberg