Aldrig tidigare har vi haft ett så stort intresse för renovering som vi har just nu, att lägga pengar på sitt hem är något som står högt upp på mångas prioriteringslistor. Målet är många gånger att skapa ett hem som representerar en själv och som man kan känna stolthet i. I sakens natur hör därför att man vill hålla trenderna, för vem vill förknippas med föråldrade trender? Men detta innebär också att vi göra stor inverkan på våra hem, inte bara när det behövs och är trasigt eller slitet, utan för att vi har lust.

Att renovera i den utsträckning som vi gör idag får konsekvenser både för våra plånböcker och för miljön. Hela och fungerande kök och fina badrum slängs på tippen för att göra rum för nya trender och ideal. Att renoveringen är så omfattande gör också att trivsamma hem oftast förknippas med moderna hem, så många husköpare är beredda på att renovera sitt nya hem bara för att det inte passar just dom. Men det finns mellanvägar som kan spara både pengar och miljö. Om du känner ett intresse för att förnya ditt kök så finns det en hel del saker som du kan göra utan att riva ut allt.

Stänkskyddet som många har ovanför diskbänken, oftast i kakel, är en enkel åtgärd som förnyar köket utan att byta ut allt. Varför inte passa på att byta ut själva diskbänken i samma veva? även detta kan påverka upplevelsen av köket. En annan åtgärd som var vanligare förr är att måla om skåpsluckorna, det är ett projekt som du kan ta dig an på egen hand eller leja bort till en målerifirma. I samband med att du målar om luckorna så kan du också byta till några andra handtag. Så det finns en hel del åtgärder som finns att ta till som gör stor skillnad med mindre åverkan på miljön och plånboken.