Känslan som fyller en när du nått fram till slutet på din renovering och det är dags att inreda är svår att beskriva. Månader av byggdamm och planering och nu är det äntligen dags för den roligaste delen; att forma själva hemmet. Men se upp för det finns några inredningsfällor som du lätt kan falla i som skapar mer stress en harmoni.

Ta din tid och välj med omtanke

Det är många beslut som ska tas när det är dags att inreda. Allt från möbler till färgsättning och dekorationer, så det kan vara smart att göra en moodboard. Alltså en form av collage med bilder på möbler och färger så att du får en känsla av hur det kommer att se ut. Så ta din tid, kika runt och välj något passande till ditt hem.

Material och hållbarhet

Precis som när vi väljer vilka kläder vi vill ha på oss så säger vår inredning något om vilka vi är. Kanske är det viktigast för dig att inreda ur en hållbarhetssynpunkt med ekologiska produkter eller så är det andra faktorer som väger tyngre, oavsett så spelar materialvalet stor roll för att skapa en helhet. Testa dig fram och lek med olika kombinationer så kommer du garanterat lyckas med din inredning.

Dennis Strömberg