Har ditt renoveringsobjekt visat sig vara omöjligt eller för dyrt att rädda efter att du räknat på det och sett över alla kostnader. Då är det dags att fundera på om du inte istället borde riva ner allt och bygga nytt.

Anlita experter till hjälp

Rivningsarbeten och nödvändigt saneringsarbete är omgärdat av många lagar och regler. De lagarna är inte till för att göra det svårt för dig som fastighetsägare, utan för att skydda dig och andra från att riskera sjukdomar och skador. Det finns bra information på nätet om vilken hjälp du kan få och vilka tjänster som du kan hyra.

Behöver huset och marken saneras

Asbest var tidigare vanligt i våra hus men är nu för tiden förbjudet så det förekommer tack och lov alltmer sällan. Ett råd är att alltid göra en inventering och ta prover först för att se om huset är kontaminerat innan rivningen påbörjas. Påträffas asbest i fastigheten när rivningen påbörjats får det inte slutföras innan en fullständig sanering först utförts.

Anlita alltid godkända fackmän

Du ska kunna känna dig trygg när du anlitar en firma för att utföra rivnings- eller saneringsarbeten. Du måste därför se efter att de som ska utföra arbetet är licensierade och godkända att utföra det, så du slipper onödiga överraskningar och dyra extrakostnader.