Finns det ett intresse för att bygga och renovera så kanske det är dags att bygga något eget. Har ni haft tankar på ett eget sommarställe eller kanske ni börjar med ett Attefall på den egna tomten. Alla möjligheter finns och det gäller att man tar tag i saken och ansöker om bygglov om det nu behövs.

Välj vad som ska byggas

Om ni ska bygga något så kan det finans en fördel att ni kontaktar den kommun som ni planerar att bygga i. Är det ett Attefall på er egna tomt så är det kommunen ni bor i som en bygganmälan ska göras. Ni behöver inte bygglov för detta. Är det en sommarstuga som ni ska bygga så gäller det att bygglovet ansöks i den kommunen som den tomten ligger i. Klart enklaste vägen att gå för att bygga något eget är att kolla upp Sorselestugan som har allt från Friggebod, Attefall till större timmerhus som kan passa som sommarställe. Dessa kommer som byggsats och är relativt enkla att sätta upp. Du monterar ditt hus själv oavsett storlek. En större timmerstuga tar ju naturligtvis lite fler timmar än vad en Friggebod gör.

Planera bygget väl

Men med god planering så kan detta gå med väldig fart. Speciellt om man är några stycken som tillsammans gör detta. Det gäller att planera bygget väl. Grunden är det allra viktigaste och du får mått från Sorselestugan på hur pass stort ditt hus kommer att vara så du vet hur du ska förbereda för grunden. Hur pass avancerat du gör den är upp till dig själv. Vissa väljer att gjuta en sula som huset ska stå på. Andra väljer att ställa huset på plintar. Oavsett så gäller det att grunden är ordentligt gjord och att huset passar på densamma. Se till att detta är klart den dagen som era paket kommer från Sorselestugan och ni kan påbörja monteringen av det hela.

Klas
klas@example.com
Spel och framförallt klassiska brädspel är något som jag brinner för och kommer att skriva om.