Att renovera köket är nog något som återfinns högt upp på mångas lista över projekt de skulle vilja ta sig an hemma. Om du är en av dem som äntligen får tillfället att ta itu med detta snart är det bäst att vara ute i god tid så du kan planera renoveringen från början till slut.

Bestäm stilen först

Det första steget i planeringen är att bestämma vilken sorts stil du vill satsa på. Är det kanske en mer lantlig stil som gäller eller vill du hellre ha en modern stil. Tänk då även på vilka färger som både passar in i den stilen och för ett kök. Ett bra ställe att börja på kan vara kaklet. Även om det finns väldigt mycket att välja mellan kommer ju också priset kunna vara en avgörande faktor.

Tänk på hur elen ska dras

Elen är en viktig aspekt av köket du kanske tänkt allt för mycket på. Till att börja med måste ju vitvarorna har ström, men även belysningen och eluttaget bör du planera för. Du kanske till och med vill fundera på att sätta in några USB-anslutningar så slipper du adaptrar för saker som mobil och surfplatta.

Se till att förvaringen räcker

Tänk på hur mycket förvaringsutrymme köket har i nuläget och titta sedan på hur mycket förvaring det är planerat för det nya köket. Är det mindre? Mer? Kommer behovet förändras av någon anledning framöver? För lite förvaring är åtminstone någon som alltid bör undvikas.

Dennis Strömberg